Groepslessen

Bij een groepsles ervaar je de dynamiek van trainen in een groep o.l.v. een instructeur. Je wordt vanzelf meegenomen in de flow en je pikt de energie op van de groep. Daarbij is het een leuke en gezellige manier om andere leden te leren kennen en gezamenlijk aan sportieve doelen te werken. Onze ervaren instructeurs weten als geen ander een groepsles voor iedereen energiek, motiverend en uitdagend te maken. De opzwepende muziek speelt daarbij een belangrijke rol. Bij YourPerfection draait er zelfs regelmatig een live DJ tijdens de groepsles!

YourPerfection biedt zowel ’s ochtends als ‘s avonds een zeer uitgebreid lesrooster met veel variatie. Hier vindt je een overzicht van de lessen met een korte omschrijving. Check voor de dagen en tijden ons actuele lesrooster.

Bootcamp

Tijdens deze intense groepsles doe je meestal een circuit, maar feitelijk is alles mogelijk. Dus laat je verrassen! Bootcamp staat in ieder geval voor een allround workout, waarbij je werkt aan het hele lichaam. Vaak gebruikte attributen tijdens Bootcamp zijn zandzakken, touwen, zogenaamde powersleds en een heuse tractorband.

Step & Shape

Bij deze groepsles begin je met licht choreografische bewegingen (geen dans) op de maat van de muziek, met gebruik van de step. In het tweede gedeelte doe je krachtoefeningen met gewichten en/of eigen lichaamsgewicht. Door deze combinatie verbrand je vet en bouw je tegelijkertijd conditie op.

Zaktraining

Op de bokszak doe je lekkere stoot- en trapcombinaties op opzwepende muziek (niet in de maat) en kun jij je helemaal uitleven. Door dit af te wisselen met uitdagende kracht- en cardio-oefeningen  op de mat, komt het hele lichaam aan bod. De perfecte combi dus voor vetverbranding, spierversterking en conditietraining. (Let op: Bokshandschoenen en (optioneel) beenbeschermers benodigd! Voor de eerste proefles worden deze door ons verstrekt in bruikleen).

BBB

BBB staat voor Buik, Billen en Benen. Tijdens deze traditionele les zijn de oefeningen gefixeerd op de grootste spiergroepen van het lichaam. De les begint met een conditionele opwarming, waarna er vervolgens spierversterkende oefeningen worden gedaan voor buik, billen en benen. Spierpijn na deze les gegarandeerd!

YP Pump

Een groepsles die het best te vergelijken is met de bekende Bodypump. In de maat van de muziek doe je verschillende krachtoefeningen voor het hele lichaam, met de step, barbell, dumbbells en/of lichaamsgewicht. Omdat je het gewicht kunt aanpassen op je eigen niveau, is de les voor iedereen in te stappen. Met YP Pump verbrand je vet, bouw je conditie op en werk je aan een beter figuur.

CrossTraining

In deze diverse groepsles, welke een kruising is van verschillende sporten zoals Crossfit en Fitness, doe je verschillende variaties van cardio- en krachtoefeningen. Je maakt hierbij gebruik van barbells, kettlebells en lichaamsgewicht. Het hele lichaam komt aan bod! In deze les wordt er gewerkt met een sporttimer. Resultaat van de training is niet persé ontwikkelen van spiermassa, maar conditie, fitter worden en een beter figuur.

Kickboxing Workout

Tijdens deze groepsles wordt er niet gespard. Wel doe je stoot- en trapcombinaties op de bokszak, afgewisseld met combinaties op stootkussens en pads, samen met een partner. Tijdens de les doe je ook oefeningen als Burpees, Push Ups en Squats. Kortom, een heerlijke les om alles eruit te gooien en na afloop voldaan naar huis te keren. (Let op: Bokshandschoenen en (optioneel) beenbeschermers benodigd! Voor de eerste proefles worden deze door ons verstrekt in bruikleen).

Tabata Training

Bij een Tabata doe je 1 of meerdere oefeningen 8×20 seconden, steeds met 10 seconden rust. Het is een vorm van HIIT-training (High Intensity Interval Training). Hierdoor bouw je snel conditie op en voorkom je bovendien dat het lichaam went aan de training, met als gevolg dat je geen stappen meer maakt. Dat maakt Tabatatraining de ideale ‘trainingsprikkel’ voor het lichaam.

Kickboxing Kids

Tijdens deze groepsles maken kinderen kennis met het Kickboksen. Deze sport staat o.a. voor discipline, respect voor elkaar hebben en jezelf kunnen beheersen. Juist voor kinderen die wat onzeker zijn of verlegen, is deze les een aanrader. Omdat de concentratie bij kinderen soms nog lastig is, wordt het kickboksen afgewisseld met leuke (sportieve) spelelementen. (Let op: Bokshandschoenen en (optioneel) beenbeschermers benodigd! Voor de eerste proefles worden deze door ons verstrekt in bruikleen).

Jiu Jitsu

Uniek bij YourPerfection! Deze Japanse vechtsport (of beter gezegd: vechtkunst) is gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Bij Jiu Jitsu leer je de meest geschikte technieken tegen die aanval. Naast verdedigen kent de sport ook aanvalstechnieken, zoals klemmen en verwurgingen. Uiteraard geschiedt bij YourPerfection alles in een respectvolle ambiance en is de les alles behalve gewelddadig. De les wordt gegeven door een ervaren en erkende Jiu Jitsu instructeur. Behalve technieken wordt er ook gewerkt aan kracht en conditie.

MMA/Grappling

Uniek bij YourPerfection! MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, karate en kickboksen. Behalve technieken wordt er ook gewerkt aan kracht en conditie.

Boxing

Een traditionele bokstraining gefocust op techniek en conditie. Heb je enige bokservaring en wil je jezelf professioneel verbeteren? Dan is deze les geschikt voor jou. (Let op: bokshandschoenen benodigd. Bij de eerste proefles verstrekken we deze in bruikleen).

Senior Fit

Tijdens deze groepsles voor Senioren staat sporten met gelijkgestemden in een rustige ambiance centraal. De oefeningen zijn gefocust op functionele kracht en je fit en lekker voelen. Leeftijdsindicatie: 55+

Fightclub

Hiervoor is een apart abonnement benodigd. Fightclub is verdeeld in een junior-training en een senior-training. Tijdens deze les ligt de focus op wedstrijdtechniek in het kickboksen. De les is ook wedstrijdgericht en derhalve wordt er ook gespard. Tevens wordt er getraind in onze eigen boksring op ring-ervaring en positioneel vechten. Voor meer info en aanvraag abonnement, neem contact met ons op via mail of telefoon.

Small Group Training

Voor wie een groepsles te massaal vindt, maar het toch prettig vindt om in gezelschap te trainen, is Small Group Training een uitkomst. Tijdens deze lessen wordt er getraind o.l.v. een instructeur met maximaal 5 á 6 deelnemers. YourPerfection biedt diverse Small Group Trainingen, zowel in de fitness, waarbij er in circuitvorm met de apparaten wordt getraind, als in de groepsleszalen. Small Group Trainingen zijn ook mogelijk in besloten vorm; denk hierbij aan een groepje vrienden of collega’s. Neem voor deze mogelijk contact op via het contactformulier.